Afkorten en schaven
Vanuit diverse havens wordt het hout aangevoerd. Na interne kwaliteitscontrole worden de lengtes afgekort met behulp van een halfautomatische afkortzaag, waarna het hout gereed is om vierzijdig geschaafd te worden.

Afkorten en schaven
Pennen aanslaan

Pennen aanslaan
Pennen aanslaan gebeurt in het hart van de timmerfabriek: De machinale afdeling. Diverse (automatische) pennenbanken maken de exact passende verbindingen.

Profileren
Een volgende belangrijke bewerking is het vierzijdig profileren van de diverse onderdelen. Mede hierdoor zijn wij in staat om zeer maatvast (serie-)werk af te leveren. Het product heeft nu de definitieve vorm.

Profileren
Inkrozen en omkanten Inkrozen en omkanten
Een belangrijk en precies werk is het infrezen van het beslag. Dit heet inkrozen. Met nauwkeurige CNC-machines worden in n handeling de inkrozingen voor o.a. scharnieren, 3-puntssluitingen, espagnoletten en sluitkommen aangebracht. Het resultaat: Een perfecte passing van ramen en deuren in de kozijnen. Bij het omkanten worden ramen en deuren voorzien van rechte en armse kanten.

Monteren 1
De montage-afdeling combineert de halffabrikaten tot een kant-en-klaar eindprodukt. Stijl- en dorpelverbindingen worden ingelijmd, waarna het geheel wordt opgesloten en geborgd.

Monteren 1
Monteren 2 Monteren 2
Het monteren van de ramen/deuren en kozijnen geschiedt op verschillende persen. Hier monteert men een panorama-raamglaskozijn met behulp van een opsluitbank.

Spuiten
De finishing touch, zo kunnen we het aanbrengen van onze verflaag zeker noemen. Met behulp van het watergedragen acrylaat laksysteem worden onder geconditioneerde omstandigheden 2 laklagen aangebracht, zodat een duurzame laagdikte van minimaal 100 m wordt bereikt.

Spuiten en afmonteren

Afmonteren en transport
Tenslotte volgt de afmontage. Desgewenst leveren wij alles met eigen vervoer. Uw order is dan zeker in goede handen.

Administratie/werkvoorbereiding
Bij onze medewerkers kunt u terecht voor bestellingen en al uw vragen. Zij staan u graag met raad en daad terzijde, dus neem zeker eens vrijblijvend contact met ons op.

Administratie/werkvoorbereiding

 
 
 

Jacobs Timmerfabriek bv
Langeweg 6, 4756 AK Kruisland.
Telefoon: +31 (0) 167 53 24 18.
Fax: +31 (0) 167 53 33 36.
E-mail: info@jacobstifa.nl
K.v.K. Breda nr.: 20075247

Jarenlang plezier van topkwaliteit.